Trädgården

Wow! Du har tagit ett beslut om att satsa på din trädgård och lägga tid på planering av din trädgård och val av blommor och spaljeer och mycket annat. Det finns en rad frågor som du behöver svara på som vilket tema ska trädgården hålla. var ska rabatterna anläggas

Besök gärna en eller flera plantskolor och blomsterbutiker för att få råd om trädgårdsservice och trädgårdsskötsel.

Pallkragar har blivit en klassiker när man anlägger rabatter på begränsade utrymmen. Med  en pallkrage kommer man upp en bit från marken och kan på ett enkelt sett se till att växterna har det riktigt gott.

Klä in trädgårdsmöbler?

Att ha en sommarstuga i skärgården är väl både på gott och ont med tanke på Sveriges klimat under sommarmånaderna. Men för de få dagar som det faktiskt går att sitta utomhus så krävs det ordentliga trädgårdsmöbler som tål vårt karga väder. De flesta gör väl så att man köper möbler i trä, plast eller stål. Och sen använder man dynor så länge det inte regnar. Men för många så är det mer tilltalande att bygga en veranda med tak, på så sätt kan man använda sig av riktiga möbler. Tyvärr kom jag själv på detta alldeles för sent och behöver nu klä in mina vanliga utemöbler med något sorts tyg. Det blir väl att ta bilen in till Stockholm för att försöka leta upp en tygaffär som säljer möbeltyg.

Rensa ogräs med trädgårdsmaskiner

Ogräs är något som alla i hela Sverige behöver rensa bort, vare sig du bor i lilla Vårgårda eller i Stockholm. Det kan lätt bli jobbigt att böja sig och slita upp ogräs som sitter stenhårt i marken. Därför vill vi föreslå att du letar upp en butik som säljer trädgårdsmaskiner av olika slag. Dessa kan underlätta de allra tyngsta jobben som alltid måste göras för att hålla din trädgård i topptrim. Du undviker ryggskott, ledvärk och till och med utmattning. Jag köpte en häcktrimmer, och även om det inte kan jämföras med ogräs kanske så har den underlättat arbetet i trädgården något avsevärt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *