Göra sin egen trådkorg

Min inredning hemma är väldigt industriell. Detta är mycket tack vare att jag för ett tag sedan hittade hur jag kunde göra min egen trådkorg, och sedan använda denna teknik för att göra flera olika typer av inredning. Det började med att jag ville göra en trådkorg som skulle vara grunden för ett soffbord. Alltså ville jag ha en trådkorg som bas med en skiva ovanpå så man kunde använda korgen som en förvaring också för exempelvis tidningar och liknande.

 

Jag kollade ganska mycket på flera trådkorgar på marknaden men hittade ingen som verkade vara stor, eller kraftig nog till att användas för det ändamål jag hade för den. Min tanke var nämligen att ha en rund trådkorg med en tunnare stenskiva jag hade hemma. De flesta var gjorda i ett ganska svagt stål och jag såg snabbt att det skulle böjas, även om stenskivan jag hade var tunn. Jag började då fundera på om man kunde göra en trådkorg av armeringsjärn och satte igång ett test. Efter att jag hade stått i garaget ett tag och böjt till armeringsjärn så fick jag tillslut till det, och resultatet blev perfekt. Det höll utan problem för min stenskiva och blev precis så bra som jag trodde att det skulle bli.

 

Efter det fick jag mersmak (och en del armeringsjärn över) och började fundera på vilka andra användningsområden jag kunde hitta för materialet. Det slutade med att jag gjorde några hyllor, en anslagstavla och faktiskt också några krukor. Tillsammans bidrar de bra till att mitt hem håller en tydlig stil som är ganska industriell av sig. Det var spännande och jag hade ingen aning om var jag skulle hamna när jag satte igång med skapandet av mitt soffbord, men att en trådkorg kunde bli starten på en hel renovering. Och att det blev så bra som det faktiskt blev. Jag saknar egentligen ord för att beskriva hur kul det är, så testa själva!