Bygg hus med totalentreprenad

Letar ni efter ert drömhus? Går ni på visning efter visning men ingenting känns rätt? Sticker budgivningarna iväg långt över er budget? Blir du mörkrädd av stora renoveringsprojekt?

Bostadsmarknaden är hetare än någonsin och det spekuleras huruvida den kommer fortsätta stiga eller spricka. Det är dock inte vad jag kommer att skriva om idag eller tänker lägga någon vidare värdering i. Istället så tänkte jag presentera ytterligare ett alternativ till dig som går i hustankar. Det är nämligen väldigt vanligt att man går på husvisningar i begagnade hus och glömmer bort att det finns en möjlighet att bygga ett nytt hus.

Bygg hus enkelt med totalentreprenad

Jag tror att anledningen till varför man räknar bort att bygga hus finns som alternativ är för att man tror att det kommer bli dyrt och krävande, men med totalentreprenad så är det inte sant. Vad innebär egentligen totalentreprenad? Jo, du väljer en hustillverkare som sköter bygget åt dig, du behöver inte ha kontakt med flera olika entreprenader, du behöver inte ta in massa offerter och sitta och försöka räkna ut kostnaderna själv. Väljer du totalentreprenad så gör hustillverkaren det här till dig, och eftersom de oftast bygger fler hus samtidigt så kan de också pressa priserna på ett helt annat sätt än om du själv hade gjort det.

totalentreprenad

Nu tror du säkert att det här innebär att du inte får vara med och bestämma alls, men det är faktiskt inte fallet. Du får massor av valmöjligheter för att du ska kunna anpassa ditt hus efter dina behov och preferenser. Du får alltså ta del av det bästa, men själva projektledningen, bygget etc. slipper du för det sköter hustillverkaren åt dig. Låter det för bra för att vara sant? Det är faktiskt helt sant och du får ett helt inflyttningsklart hus utan att tänka på renovering etc.