Städning Borås

Varför är städning så oerhört tråkigt?

Hur många är vi egentligen som älskar städning? I Borås, där jag bor, finns det en del företag som erbjuder hjälp med städning. Jag har hört att det finns fler än vanligt vilket skulle innebära att vi tycker sämre om att städa än resten av Sverige. Jag är absolut en av dem. Städning har för mig alltid förknippats med tvång och tråk. Någonting som bara måste göras och som jag alltid drar ut på tills det är så skitigt i mitt hem att ingen undanflykt längre fungerar. Men på senaste tiden har jag kommit på lite olika strategier som gör min städning roligare. Det är fortfarande inte det bästa jag vet, men det är inte lika outhärdligt. Och det beror inte på att jag bor i Borås.

Tips nummer 1: Det blir vad du gör det till

Detta kan låta som en seg, gammal klyscha som inte har någon mening längre i sig. Men det är verkligen så sant som det är sagt. Att vi tänker negativt över aktiviteten gör det hela så mycket jobbigare. Detta stämmer i Borås där jag bor lika mycket som det stämmer i storstäder så som Stockholm. Alla är vi likadana. Sätt istället på din favoritmusik, ta dig den tid du behöver och stressa inte. Ta ett glas vin i vänsterhanden medan du styr dammsugaren med högerhanden. Dansa fram och sjung med.

Tips nummer 2: Städa lite och ofta

Ett stort misstag som många gör, inklusive mig själv i många år, är att vänta med sin städning tills det blir ett enormt projekt. Städa istället ofta och lite. Plocka ofta undan och damma lite då och då. Varför vänta tills handfatet är helt dammigt? Torka av det lite snabbt så blir det fräschare och behöver inte lika mycket arbete under din större städning. Ska du få gäster men har inte städat på länge? Gör en snabbstädning då! Det går att städa undan mycket på en kvart, men det blir mycket enklare om du städat lite då och då under veckan som gått. Att plocka undan i hallen och städa toaletten gör mycket, satsa på detta.